Magazinul online CORKMARKET (corkmarket.ro) este operat de compania ZERO MAS OFFICE s.r.l. (denumita in continuare Vanzator), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/13121/2003, avand CUI: RO15780451, capital social 400 lei, sediul social in Bucuresti, Prl. Ghencea 94-100, Bl B1, Ap 153, Sector 6, Cod Postal 061703, Romania, telefon +40-777.33.11.015 si contul bancar cu IBAN RO77 BTRL RONC RT03 4205 8101 deschis la BANCA TRANSILVANIA, Agentia Valea Argesului.

Iti recomandam sa citesti acest document cu atentie. Prin utilizarea site-ului CORKMARKET, vizitatorul (denumit in continuare Cumparator) isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile descrise mai jos (denumite in continuare Contract).

Contractul se aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii prin intermediul CORKMARKET si, o data incheiat, poate fi modificat doar cu acordul scris al ambelor parti.

Contractul poate fi modificat de Vanzator in functie de evolutia prevederilor legale, fara obligatia de a anunta in mod special acest lucru.

Prin crearea unui cont sau / si plasarea unei comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata.

In momentul plasarii unei comenzi in magazinul online CORKMARKET, Cumparatorul isi exprima acordul cu inregistrarea unui cont pe adresa de email specificata si cu metoda de comunicare electronica prin intermediul email-ului si / sau telefonic. Transmiterea comenzii pe site va fi urmata de receptia unui email automat care atesta doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discutiile telefonice, prin email sau pe alte cai cu reprezentantii Vanzatorului nu constituie acceptari ferme ale comenzii, si implicit NU semnifica incheierea contractului la distanta.  

Procesarea si confirmarea comenzilor

Vanzatorul va verifica comanda urmand sa ii comunice Cumparatorului rezultatul verificarii. Expedierea prin email de catre Vanzator a notificarii de livrare catre Cumparator, fara a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumparatorului, constituie momentul incheierii Contractului la distanta. Acest mesaj (notificarea de livrare) reprezinta anexa la Contract.

Comenzile plasate/ridicate de la sediile Vanzatorului sau livrate prin reprezentantii acestuia, datorita faptului ca partile sunt prezente fizic simultan si produsele pot fi  vizualizate, verificate, probate si acceptate personal se considera comert direct iar momentul inchierii Contractului este momentul preluarii produsului de catre Cumparator, respectiv intre partile prezente.

Pentru produsele cu status “Stoc furnizor”“Disponibil la comanda” sau „Produs personalizat pentru dvs.„, este obligatorie verificarea disponibilitatii reale cu Vanzatorul.

Produsele cuprinse in cadrul comenzilor acceptate de catre Vanzator vor fi livrate conform conditiilor stipulate privind plata si livrarea.

Cumparatorul poate anula o comanda inainte de a primi mesajul de notificare a livrarii, prin transmiterea unui email catre info@corkmarket.ro.

Cumparatorul persoana fizica poate renunta la cumparare initiind procedura descrisa in cadrul sectiunii Renuntarea la cumparare.

Cumparatorul poate returna produsul/produsele respectand procedura descrisa in cadrul sectiunii Politica de retur

Facturarea comenzilor

Fiecare comanda confirmata specifica produsele, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate. Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare.

 

Preturile si informatiile despre produse

Toate preturile prezentate in cadrul magazinului online CORKMARKET (corkmarket.ro) includ TVA (19%). Preturile nu includ cheltuielile de livrare, cu exceptia cazurilor in care se specifica acest lucru pe pagina produsului.

O parte din preturile afisate se calculeaza pe baza unei formule ce are la baza pretul preluat prin feed-uri automate din listele furnizorilor. Desi eforturile noastre de a lista preturile corecte sunt majore, un numar mic de produse din catalogul nostru pot avea preturi gresite. Pentru aceste produse, daca pretul corect este cu cel putin 20% mai mare decat pretul listat in catalogul nostru, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a va anula direct comanda.

Preturile tiparite pe factura fiscala emisa Cumparatorului vor fi identice cu cele specificate in mesajul de acceptare a comenzii de catre Vanzator.

Continutul site-ului (textele, denumirile si descrierile produselor, caracteristicile tehnice, imaginile, simbolurile) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii producatorilor/furnizorilor produselor listate si pot fi incomplete din motive legate de spatiu si/sau structura informatiei. Din acest motiv, Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site.

Vanzatorul si furnizorii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.

Imaginile produselor sunt prezentate in cadrul magazinului online CORKMARKET (corkmarket.ro) cu titlu de exemplu si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.).

 

Plata comenzilor

Produsele comandate din magazinul online Corkmarket.ro pot fi achitate in avans sau la livrarea acestora.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a solicita plata in avans in cazul produselor aprovizionate de Corkmarket.ro pe baza comenzii speciale a Cumparatorului. In acest caz, aprovizionarea si livrarea vor fi efectuate numai in urma inregistrarii platii complete a comenzii. Costul produselor aduse pe comanda speciala nu se returneaza.

Modalitatile de plata acceptate sunt:
- Online prin intermediul cardurilor bancare;
- Cu numerar, prin intermediul curierului;
- Prin transfer bancar.

In cazul platilor online folosind cardurile bancare, securitatea si validitatea autentificarii cardurilor va fi confirmata de procesatorul de plati electronice. Tranzactiile se realizeaza exclusiv prin sistemele informatice ale procesatorului online, in conditii de maxima securitate oferite de platforma 3D Secure. Nici o informatie legata de cardul Cumparatorului nu va fi stocata pe serverele Vanzatorului.Cumparatorul care plateste online trebuie sa furnizeze procesatorului numele de pe card, codul cardului (toate cifrele de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura. Sunt acceptate la plata cardurile bancare de debit, cele de debit cu overdraft sau cardurile de credit emise sub sigla MasterCard (inclusiv Maestro) si VISA (inclusiv VISA Electron). Pentru platile cu cardul nu este perceput nici un comision suplimentar Cumparatorului. Procesatorul de plati este PlatiOnline.

In cazul in care Cumparatorul datoreaza din vina sa plata marfurilor, in baza acestor termeni, are obligatia de a plati catre Vanzator o penalitate de 0.2% pe zi intarziere, calculata la suma neachitata.

Scadenta facturii se considera a fi:
- data semnarii facturii, in cazul ridicarii bunurilor de la sediile CORKMARKET
- data primirii bunurilor de catre Cumparator, in cazul livrarii prin curier

Pentru mai multe informatii despre modalitatile de plata, consulta sectiunea Plata Comenzilor.

 

Livrarea si manipularea comenzilor

Vanzatorul se obliga sa expedieze Cumparatorului produsele cuprinse in comanda acceptata in sistem de curierat door-to-door, la o adresa de livrare de pe teritoriul Romaniei, respectand termenele de livrare stabilite in momentul acceptarii comenzii. Livrarea la punctele de livrare din Bucuresti se face in intervalele orare listate la finalizarea comenzii ferme, valabile in timpul programului cu publicul al magazinului online. Pentru comenzile achitate prin transfer bancar, termenul de livrare se va calcula de la momentul receptionarii in contul operatorului site-ului Corkmarket.ro a platii integrale.

Livrarea pentru produsele aflate in anumite promotii se va face conform regulamentului promotiei respective.

Vanzatorul va aplica tariful comunicat pe site pentru fiecare livrare sau in functie de regulamentul promotiilor active pe site in momentul comenzii.
Vanzatorul va pregati corespunzator produsele pentru transport si va transmite urmatoarele documente insotitoare: factura fiscala, certificatele de garantie aferente, manualele de utilizare furnizate dupa caz, de catre producator sau de catre importator. Cumparatorul trebuie sa notifice prin email la info@corkmarket.ro absenta oricaruia dintre aceste documente in termen de 48 de ore de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se furnizate (mai multe detalii in sectiuneaLivrarea Comenzilor).
In cazurile in care Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va contacta Cumparatorul pentru a conveni detaliile unei noi livrari. Daca nici la a doua tentativa livrarea nu va fi incheiata, coletul va fi returnat Vanzatorului, care va anula comanda. Cumparatorul poate relansa comanda respectiva, urmand sa suporte costurile unei noi livrari.

Daca termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vanzatorul va anunta Cumparatorului termenul estimat pentru finalizarea livrarii. In cazul in care noul termen de livrare nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata, iar Vanzatorul ii va restitui Cumparatorului sumele aferente incasate in avans.

Daca informatiile legate de facturare si livrare furnizate de catre Cumparator sunt eronate sau incomplete, Vanzatorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore nu se vor corecta datele si nu se va stabili un nou termen de livrare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda.

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata in momentul efectuarii livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a facturii fiscale in cazul livrarilor efectuate direct de Vanzator) si a efectuarii platii aferente integrale. Vanzatorul nu va autoriza curierul sa permita deschiderea coletului decat ulterior semnarii de primire si achitarii eventualei contravalori a acestuia.
In cazul in care coletele prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, recomandam Cumparatorului sa refuze receptia lor si sa semnaleze acest incident imediat prin email la service@corkmarket.ro. In cazul in care numarul coletelor difera de cel specificat in documentele de transport sau coletele prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, iti recomandam sa refuzi receptia lor prin redactarea unui proces verbal constatator in prezenta curierului si sa ne semnalezi acest incident in termen de 1 ora prin email la service@corkmarket.ro. Orice reclamatie ulterioara cu privire la aceste aspecte va fi considerata nula si nu va putea fi luata in considerare

Cumparatorul poate obtine mai multe informatii despre livrarea unei comenzi online din sectiunea “Livrarea comenzilor”.

Sesizarile referitoare la integritatea si/sau continutul coletelor se vor face in momentul livrarii prin redactarea unui proces verbal constatator in prezenta curierului. Orice reclamatie ulterioara cu privire la aceste aspecte sunt nule si nu pot fi luate in considerare.

 

Conditii de garantie

Produsele cumparate prin intermediul CORKMARKET sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantie, conform prevederilor legale in vigoare (OUG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare) si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului. Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu se pot elibera duplicate pentru certificatul de garantie.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie comerciala.

In cazul solicitarilor nejustificate a garantiei, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a obliga Cumparatorul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului si a taxelor de transport corespunzatoare.

Vanzatorul declara pe propria raspundere ca produsele comercializate prin magazinul online Corkmarket.ro respecta cerintele referitoare la protectia vietii, sanatatii, securitatii muncii si protectiei mediului, in conformitate cu prevederile HG 1022/2002 si HG 457/2003. De asemenea, Vanzatorul declara ca echipamentele electrice si electronice pe care le comercializeaza respecta cerintele normativelor europene 72/23/EEC si 93/68/EEC, prevederile HG 992/2005 privind limitarea utilizarii substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, precum si prevederile HG 448/2005 privind prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice.

Cumparatorul poate obtine mai multe informatii despre garantia produselor din sectiunea Conditii de garantie.

 

Renuntarea la cumparare

Conform legislatiei in vigoare (detalii in O.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative), renuntarea la cumparare este aplicabila doar Cumparatorilor persoane fizice.

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca se retrage dintr-un contract la distanta fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice incepand din ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produsului.

Produsul va fi returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original complet si cu toate etichetele intacte, cu toate accesoriile, consumabilele si produsele cadou aferente, impreuna cu o copie dupa factura si Certificatul de garantie in original.

Cumparatorul care renunta la cumparare in conditiile legii va suporta costurile directe legate de returnarea produselor (art 14 (2)).
Vanzatorul va returna contravaloarea produselor returnate in maxim 14 zile de la data primirii notificarii de retragere din prezentul contract. Suma va fi rambursata in aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii. Rambursarea poate fi amanata pana la data la care Vanzatorul receptioneaza produsele. Eventualele taxe de transport si de manipulare, aferente comenzii initiale, nu se returneaza.

Renuntarea la cumparare nu poate fi invocata in cazul:

 • produselor aprovizionate conform specificatiilor Cumparatorului, pe baza de comanda speciala.
 • produselor identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (peste 2)
 • produselor din categoriile „Protectie suprafete” si „Solutii epoxidice”, acestea nu se pot returna decat in forma originala, in ambalajul sigilat.
 • produselor care prezinta urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzura sau de consum
 • produselor care prezinta seriile complet sau partial sterse, urmele unor socuri electrice
 • produselor fara ambalajul original complet in care a fost livrat sau fara certificatele de garantie in original

In aceste cazuri Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul, de a solicita o taxa pentru aducerea produselor la starea de vandabilitate (de produs nou, de produs resigilat sau second-hand) sau, la optiunea clientului, i se va reexpedia produsul pe cheltuiala acestuia.
In cazul produselor achizitionate in campanii promotionale, pentru care s-au primit stimulente de care Cumparatorul a beneficiat inainte de a solicita returul (exemplu vouchere de cumparaturi deja rascumparate de Cumparator) , Vanzatorul isi rezerva dreptul de a retine contravaloarea stimulentului din suma rambursata.
In cazul retururilor repetate, atunci cand se considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie, Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile.

Instructiuni despre modalitatea de notificare a retragerii din contract si cazuri particulare de produse si promotii gasiti in sectiunea Renuntarea la cumparare.

 

Politica de retur

Cumparatorul poate solicita returul produselor achizitionate din magazinul online CORKMARKET in urmatoarele situatii:

 • Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site
  Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta CORKMARKET, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia.
 • Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator
  In cazul livrarii in alta cantitate sau a unui alt produs, Cumparatorul trebuie sa semnaleze incidentul Vanzatorului in maxim 24 de ore de la receptia efectiva pentru a putea returna produsul.
 • Produsele se dovedesc nefunctionale in primele 48 de ore de la receptia lor (DOA). Daca produsul primit se dovedeste nefunctional in primele 48 de ore de la receptia efectiva, Cumparatorul poate cere inlocuirea cu un produs functional printr-o notificare in scris, trimisa in termen de 48 de ore de la receptia efectiva a produsului.

Pentru toate cazurile de retur acceptat, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea produsului returnat cu un produs identic. Toate costurile de transport si / sau manipulare in cazul inlocuirii acestui produs sunt suportate de Vanzator.

In cazul in care un produs identic nu se mai afla in stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu un alt produs sau pentru rambursarea integrala a valorii produsului. Daca se agreaza inlocuirea cu un alt produs, in cazul in care produsul este mai scump, Cumparatorul va plati diferenta, iar daca valoarea produsului inlocuitor este mai mica, Cumparatorul va primi rambursarea partiala corespunzatoare. In oricare dintre cazuri, eventualele costuri de transport si / sau manipulare vor fi suportate de Vanzator. In cazul in care Cumparatorul opteaza pentru recuperearea contravalorii produsului, Vanzatorul ii va returna inclusiv valoarea transportului si / sau a manipularii, acolo unde este cazul.

Nu se pot returna ca nefunctionale produsele desigilate si/sau verificate/testate la ridicarea din unul din punctele de livrare ale Vanzatorului.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online www.corkmarket.ro si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.
Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor.

Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzator a starii de nevandabilitate a acestora.

In cazul retururilor repetate, atunci cand se considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul.

Instructiuni despre modalitatea de notificare a returului gasiti in sectiunea Politica de retur.

 

Conditii generale de utilizare a Voucherelor

Voucherele emise de Vanzator (sub forma unor coduri promotionale) sunt instrumente cu ajutorul carora se pot efectua plati totale sau partiale pentru produsele achizitionate din magazinul online www.corkmarket.ro. Codurile de voucher se emit electronic si pot fi transmise in format electronic (prin e-mail) sau in format tiparit (si se transmit fizic). Voucherele pot fi generale (codul de voucher este comunicat public) sau individuale (codul de voucher este comunicat prin email si este pus si in contul persoanei careia ii este destinat).

Regulile specifice de aplicare ale fiecarui voucher vor fi comunicate la emiterea acestuia si pot include restrictionarea la anumite produse sau categorii de pe site. Valabilitatea oricarui voucher este limitata, datat valabilitatii va fi specificata impreuna cu codul promotional.

Pentru a putea utiliza Voucherul pentru achitarea unei achizitii pe site-ul www.corkmarket.ro, trebuie introdus codul unic al Voucherului in seciunea aferenta din pagina cosului de cumparaturi. Voucherele nu se pot cumula intre ele (intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional) si nu pot fi preschimbate in bani sau alte bunuri/beneficii. Voucherul utilizat, chiar si partial, nu mai poate fi folosit pentru noi achizitii, fiind anulat la momentul utilizarii. In cazul anularii Comenzii in care s-a utilizat Voucherul, Clientul poate solicita reactivarea codului promotional respectiv in conditii similare, exclusiv in scris, printr-un e-mail pe adresa info@corkmarket.ro, furnizand detaliile necesare. Nu este insa garantata emiterea unui alt cod promotional, magazinul online avand dreptul de a refuza acest lucru.

Adaugarea produselor si a Voucherului in cosul de cumparaturi din cadrul site-ului www.corkmarket.ro nu reprezinta rezervarea produselor si inregistrarea comenzii; o comanda este inregistrata numai dupa finalizarea tuturor pasilor si apasarea butonului „Comanda” si este acceptata in momentul confirmarii ei de catre VanzatorVanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru orice fapt care determina imposibilitatea utilizarii unui Voucher, cauzata de schimbarea adresei de e-mail a clientului, de neprimirea, necitirea corespondentei de catre acesta, etc.

In cazul voucherelor emise in urma unor campanii promotionale, nerespectarea ulterioara a conditiilor de participare si/sau validare duce la anularea sau recuperarea valorii voucherului.

In cazul in care Vanzatorul considera ca un voucher a fost aplicat abuziv, isi rezerva dreptul de a anula comanda in care a fost folosit voucherul respectiv fara a putea fi obligat sa ofere nici un detaliu suplimentar.

In cazul Voucherelor cu coduri individuale transmisibile, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere detalii suplimentare persoanei care aplica voucherul si de a anula folosirea voucherului daca detecteaza un comportament necorespunzator.

 

Confidentialitate

Vanzatorul este inscris la ANSPDCP ( Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal) sub numarul ……A (conform at. 24 alin. (3) din legea nr. 677/2001).

Orice informatie cu caracter personal transmisa de Cumparator prin intermediul site-ului Vanzatorului este protejata, pastrata in conditii de maxima securitate si utilizata numai in scopul agreat de Cumparator in momentul colectarii, conform legilor in vigoare.

Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de email furnizata la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.

Cumparatorul are posibilitatea sa modifice informatiile cu caracter personal furnizate si sa filtreze mesajele pe care doreste sa le primeasca din partea Vanzatorului, prin accesarea sectiunii online Acces cont si logarea in contul personal.

Mai multe detalii se gasesc in sectiunea Confidentialitate.

 

Drepturile de proprietate intelectuala

Numele magazinului online si insemnele grafice sunt marci ZERO MAS OFFICE s.r.l. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Continutul site-ului – text si imagini – este creatia firmei ZERO MAS OFFICE s.r.l., cu exceptia descrierilor de produse si a imaginilor aferente, care pot apartine producatorilor si este protejat prin Legea dreptului de autor si a drepturilor conexe.

Numele si siglele persoanelor juridice, precum si denumirile produselor pot fi marci inregistrate ale proprietarilor respectivi. Pentru orice sesizare legata de drepturile de autor puteti trimite email la adresa info@corkmarket.ro.

 

Forta majora si litigii

Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Prezentul Contract este supus legii romane.

Eventualele litigii aparute intre Cumparator si Vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente. Pentru a sesiza un eventual litigiu, va rugam sa trimiteti un email la adresa info@corkmarket.ro care sa contina datele dumneavoastra de identificare pentru a va putea contacta. Timpul de raspuns al unei sesizari este de 3 zile lucratoare.