Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar cumparatorilor persoane fizice (detalii in O.G. Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative).

Astfel, Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca se retrage dintr-un contract la distanta fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice incepand din ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produsului. 

Produsul va fi returnat in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original complet si cu toate etichetele intacte, cu toate accesoriile, consumabilele si produsele cadou aferente, impreuna cu o copie dupa factura si Certificatul de garantie in original. Cumparatorul care renunta la cumparare in conditiile legii va suporta costurile directe legate de returnarea produselor (art 14 (2)).

Vanzatorul va returna contravaloarea produselor returnate in maxim 14 zile calendaristice de la data primirii notificarii de retragere din prezentul contract. Suma va fi rambursata in aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii. Rambursarea poate fi amanata pana la data la care Vanzatorul receptioneaza produsele. Eventualele taxe de transport si de manipulare, aferente comenzii initiale, nu se returneaza.

Renuntarea la cumparare nu poate fi invocata in cazul:

  • produselor aprovizionate conform specificatiilor Cumparatorului, pe baza de comanda speciala.
  • produselor identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (peste 2)
  • produselor care prezinta urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de instalare, de folosire, de uzura sau de consum
  • produselor care prezinta seriile complet sau partial sterse, urmele unor socuri electrice
  • produselor fara ambalajul original complet in care a fost livrat sau fara certificatele de garantie in original
  • produselor a caror livrare a fost efectuata la depozitul Vanzatorului.

In aceste cazuri Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza returul, de a solicita o taxa pentru aducerea produselor la starea de vandabilitate (de produs nou, de produs resigilat sau second-hand) sau, la optiunea Cumparatorului, i se va reexpedia produsul pe cheltuiala acestuia.

In cazul produselor achizitionate in campanii promotionale, pentru care s-au primit stimulente de care cumparatorul a beneficiat inainte de a solicita returul (exemplu vouchere de cumparaturi deja rascumparate de cumparator) , vanzatorul isi rezerva dreptul de a retine contravaloarea stimulentului din suma rambursata.

In cazul retururilor repetate, atunci cand se considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie, Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile.

Notificarea de retragere din contractul la distanta:

Cumparatorul care doreste renuntarea la cumparare, va trimite un mesaj pe adresa de email service@corkmarket.ro, la care trebuie sa ataseze formularul standard de retragere semnat si scanat (formularul se poate descarca de aici ) dupa care trebuie sa astepte mesajul nostru care ii confirma inregistrarea cererii cu un numar de inregistrare.

Aprobarea cererii se face in maxim 48 de ore lucratoare si va fi notificata printr-un mesaj automat impreuna cu detaliile pentru trimiterea coletului. Coletul trebuie trimis printr-un curier ce asigura servicii „door-to-door” insotit de numarul de inregistrare al returului. Produsele returnate fara notificare in prealabil sau fara numarul de inregistrare nu vor fi luate in considerare, iar receptia produsului va fi refuzata.